Opskrifter på julemad

Hverdagsmad til store og små, Juleguf

Julemad opskrifter – mine bedste opskrifter til julemaden har jeg samlet lige her.

For mig er der nogle opskrifter jeg ikke laver om på til julemaden. Det er for eksempel lige præcis de her madopskrifter til juleaften. God fornøjelse….

Julemad opskrifter

Julemad opskrifter –

find inspiration til opskrifter på julemad lige her

Jeg holder så uendeligt meget af julen og det der hører sig til. Masser af nærvær med dem man holder af, gåture i nærområdet, at ligge i sofaen og se julefilm lige så langt hen på natten man orker og …. julemad, julegodter, gløgg…Jeg elsker det hele.

Jeg ved ikke hvad du holder aller mest af i den søde juletid, men hvis du har det bare lidt ligesom mig, holder du af at nyde et godt måltid mad og måske slutte julemaden af med lidt sødt?

Er der noget du synes, også hører sig julemenuen eller juledagene til, hører jeg meget gerne til det. Hvad skal være at finde på julebordet?

Jeg har her samlet mine bedste opskrifter og linker til dem, så du måske heriblandt kan finde en juleopskrift, som du har lyst til at prøve af?

Andesteg, flæskesteg eller vegetarisk?

Spiser du kød juleaften? Vi gør. Eller rettere, alle har forskellige præferencer. Nogle vil have den vegetariske, andre flæskesteg og igen andre juleand. Jeg tilbereder altid anden som andebryst i stedet for en hel andesteg. Det efterlader et mere regulært stykke kød og den lækreste kødsaft på panden, som man så kan lave en lækker andesauce af.

Her kan du se hvordan jeg tilbereder andebryst på pande og her kan du se hvordan man kan fremtrylle en helt perfekt flæskesteg frem, på et minimum af tid, nemlig på en Flæskesteg i airfryer

Tilbehør til julemaden

Den brune sovs

Til julemaden er der én ting der er, måske aller mest vigtigst, på julebordet. Brun sovs. Jeps. Og gerne rigeligt af den! Jeg deler her en opskrift på en brun andesauce, som selvfølgelig også kan serveres til flæskestegen, om du serverer både ande og flæskesteg. Den her kan laves, uanset om du tilbereder anden som en hel steg i ovn eller som andebryst på pande. Se opskriften lige her på Andesovs

Rødkål

Til julemiddagen hører sig en portion rødkål. Måske ikke så meget, men en lille portion sød og syrlig varm rødkål er slet ikke at foragte. Som jeg skriver, laver jeg ikke for meget. Min erfaring er, at det sjældent er det gæsterne spiser sig mætte i, men mere de søde kartofler eller kødet? Men laves det skal den og faktisk er det heldigvis slet ikke så  besværligt at lave en portion klassisk rødkål. 

Den friske salat

En sprød, farverig og fiberrig salat med grønkål og masser af søde frugter, som granatæblekerner og appelsiner. Der findes ikke meget bedre og lige præcis den her opskrift på den skønneste salat til julemaden er min foretrukne. Jeg kunne snildt spise mig mæt i blot den. Se opskriften her på en  farverig salat til julemaden

De brunede kartofler

Det vigtigste? De brunende kartofler. Jeg laver dem altid på pande, men netop i år vil jeg forsøge mig med endnu en måde at tilberede dem på. I ovnen. Men indtil nu har jeg de her to lækre- og skønne udgaver. Du ved sådan nogle brunede kartofler, hvor sukkeret lige så stille lægger sig omkring kartoflerne. For det er jo ligesom det er det bedste, ikke?

Kartofler på glas eller kogte pillede kartofler? På glas. Altid på glas. Jeg synes det giver det bedste resultat og samtidig gør det det lettere for sukkeret at fordele sig omkring hver kartoffel. Fik jeg nævnt at det er dejligt nemt? Lidt af en ekstra gevinst, ikke? Jeg deler her to opskrifter på brunende kartofler – én med brun farin og én med hvid sukker. De holder begge. Siger det bare.

Den første opskrift er den klassiske med hvid sukker – Brunede kartofler – og den her er med brun farin, Brunede kartofler med brun farin

Sveske-æblefyldet til andestegen

Den søde og let syrlige æble-sveskekompot smager skønt til et stykke and. Jeg deler lige her, mit bud på hvordan du kan lave androg sveskefyldet. Det er uanset om du laver en hel stegt andesteg eller om du steger et stykke andebryst. Den opskrift kan du se lige her, Svesker og æbler til andebryst eller steg

Og en sidste ting. Kartoffelchips. Altså du ved de der helt klassiske taffelchips. Er de dømt inde eller ude? Kan ihverfald konstatere at de i år kommer på bordet juleaften herhjemme. Man er vel gift med en nordjyde, ikke?

Jeg ønsker dig den aller skønneste jul – og takker dig  for at du har valgt at lade dig inspirere af mine juleopskrifter. Tak for det og tak for dig.

De varmeste hilsner, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest