Opskrifter med rabarber
Jeg synes at der er noget helt særligt over rabarber. De smukke rød-grønne stængler ligesom krænger sig op igennem jorden nærmet fra det første øjeblik, hvor der fornemmes den mindste lille bitte tegn på forår. Rabarber er så alsidig en grøntsag(ja, det er en grøntsag, sådan botanisk set ihverfald) og kan bruges i utallige rabarber opskrifter.
Måske du husker rabarber bedst fra barndommen. Måske lavede bedstemor den bedste rabarbergrød eller måske er det en afgrøde du først er begyndt at bruge senere? Sådan er det for mig. Som barn var det ikke noget jeg mindes at spise. Men mine egne fire børn kommer helt sikkert selv til at tænke tilbage på kageopskrifter med rabarber når de alle er voksne. For jeg elsker at bruge rabarber og det er en af de afgrøder jeg har mest af i min have. Og finder jeg ud af at jeg har venner og familie som ikke bruger deres?Ja, så er jeg der straks. De må ikke gå til spilde.
Her finder du opskrifter med rabarber på alt fra sprøde crumblekager til en syrlig og frisk rabarber chutney. Fælles for alle opskrifterne er at rabarber er med til at tilføre et frisk og syrligt strejf til retterne
Velkommen til min rabarberverden. Her får rabarberen endelig den plads som den fortjener!
Opskrifter med rabarber er efterspurgt i det danske land og I er mange derude der er vilde med at bruge de syrlige stængler i køkkenet. Jeg forstår det godt for rabarber er nemme at arbejde med, kan bruges både friske og fra frost og kan købes over alt fra det spæde forår til den sene sommer.
Der er heldigvis masser af mulighed for at gemme smagen af sommer til et godt stykke ind i vinteren. For de fleste af opskrifterne kan fryses ned, ikke mindst opskrifter med rabarber som kommer på glas. Det koncept holder.
Uanset hvad du er på jagt efter, så skulle du gerne finde nogle opskrifter med rabarber som du kan bruge til hverdag eller fest. Klik dig rundt, find dine opskrifter og lad dig forhåbentlig inspirere 🙂
Opskrifter med rabarber
Og den her rabarbertærte er vel lige så meget en rabarberkage som en rabarbertærte, men altså den kan det hele. Den er noget så nemt og noget så velsmagende og så er den også meget populær herinde på madbloggen
Og så er der den her rabarberkage som virkelig også kan noget særligt. For rabarberkagen er med hvid chokolade og det miks det holder bare hele vejen…
Og så er der bare den lækre blanding af en sprød crumble toppet på de let sød-syrlige rabarberstykker. En crumble med blandt andet havregryn for bid og smag
Rabarberkage med sprød crumble
Og så er der jo også marengs. Den sprøde og søde marengs er intet mindre end den bedste og den kombination passer sammen. Sådan helt vildt perfekt
Og den sidste kage som jeg bare må få med i mine bedste rabarber opskrifter er den her, hvor de let karameliserede rabarberstykker toppes ovenpå en sprød mørdej. Og den kan du servere med alt fra flødeskum, vaniljeis, skyr, creme fraiche. Bare nyd den!
Og nu er vi nået til rabarberdesserterne. For det er da en perfekt måde at slutte et godt måltid af på. En dessert med rabarber, sprøde makroner og flødeskum. Noget så nem, men også så velsmagende samtidig
Nem rabarber dessert med makroner
Og nu vi er ved rabarberdesserterne, så er den her rabarbertrifli et must. Med chokolade, mandler, makroner, kompot. Oh la la. Så himmelsk.
Og jordbær-rabarbermarmelade er jo en kombi så fin. For de søde jordbær klæder de syrlige rabarber og de to ting sammen. På skiver af brød. Åh hvilken himmerigs bid.
Og i det salte køkken er en rabarber relish med chili intet mindre end perfekt. Servér for eksempel med en ovnbagt kylling, nye kartofler og agurkesalat. Smagen af sommer. Sådan for alvor.
Og jeg må slutte af med at sige at har du ikke prøvet at lave is med rabarber, ja så er det ikke et minut for tidligt. For det smager simpelt helt vidunderligt. Her er den. En læskende rabarberis, lavet af rabarbersaft
Eller en smuk og læskende rabarbersorbet, som kan laves helt uden ismaskine og dermed er lige til at lave. For alle:
Og til aller sidst må jeg dele den her. Det er sommerens højdepunkt for mig. Når mængden af rabarber er tilstrækkelig eller når supermarkederne bugner af danske og billigere rabarber. Ja så er der bar dén ting at gøre. At lave verdens bedste rabarbersaft. Den her:
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer